O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 26. 2. 2020. u 08:52
Uređeno: 26. 2. 2020. u 08:56
Iva Černja Rajter
Volonterski natječaj za prijem...

Predstavljanje rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve te njihovog volonterskog programa odrzati u utorak, 3.3.2020. u 13.30h u sklopu kolegija Grupni procesi i utjecaji (u dvorani Varazdin) te su na predstavljanje pozvani doci i zainteresirani studenti psihologije s drugih godina.

Za detalje o volonterskom natječaju i informacije o samom centru kliknite na PRIKAŽI VIŠE!

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatnu podršku
pružamo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:
1. Prijava
2. Selekcijski razgovor
3. Edukacija


1. PRIJAVA:
Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/r4nQmwGyH4tz1w6T6
Natječaj je otvoren od 24. veljače do 18. ožujka do 23:59 sati te će samo u tom terminu prijavni obrazac biti aktivan.

2. SELEKCIJSKI RAZGOVOR:
Svim kandidatima koji su ispunili prijavni obrazac ćemo se povratno javiti s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.


3. EDUKACIJA:
Kandidati koji zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru biti će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec ožujak i travanj. Pravni dio edukacije održati će se 20. i 21. ožujka, nakon čega će kandidati biti
obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka. Komunikacijski dio edukacije održati će se 03. i 04. travnja nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije. Završni dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koji svaki kandidat mora proći, a procjenjuje se je li kandidat usvojio materiju s edukacija i uspio je primijeniti u praksi. Na kraju, s kandidatima koji su zadovoljili se potpisuju volonterski ugovori.


UVJETI:
Volonteri moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom. Od volontera se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.


POGODNOSTI:
Svi volonteri imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a
nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.
 

 

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima je u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Programom Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), u srpnju 2013. godine, osnovala Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja s jedinstvenim standardiziranim besplatnim brojem za žrtve 116 006. Osnivanjem 116 006 broja Republika Hrvatska je postala peta zemlja u Europi sa standardiziranim brojem 116 006. Osim u Hrvatskoj linija je uvedena u Irskoj, Češkoj, Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Portugalu, Estoniji, Francuskoj, Finskoj, Latviji, te Nizozemskoj.


Važnost i djelokrug Nacionalnog pozivnog centra očituje se u :
 Informiranju o pravima žrtava i svjedoka
 Upućivanju na relevantne institucije i organizacije civilnog društva koje pružaju stručnu
 pomoć
 Pružanje različitih praktičnih informacija
 Informiranju o ostvarivanju prava na novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela
 Praćenju promjena u zakonima i drugim relevantnim aktima i ažuriranje baze podataka za
 pružanje informacija


Linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja 116 006 je linija koja je
dostupna za područje cijele Republike Hrvatske te je u potpunosti BESPLATNA i ANONIMNA i
dostupna na engleskom jeziku.
Linija je otvorena svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati, te nam se pozivatelji u svakom
trenutku mogu javiti.


VOLONTERSKI PROGRAM
Nacionalni pozivni centar svoj rad temelji i na vrijednostima i promicanju volonterstva. Osobe koje
zaprimaju pozive na liniji su obučeni i educirani volonteri. Od osnivanja NPC-a pa sve do danas
educirano je preko 200 volontera i odrađeno preko 36 208 volonterskih sati.


STATISTIKA:
 Od 16. srpnja 2013. do danas zaprimljeno je preko 8788 poziva.
Ukoliko se želite informirati ili imate neko pitanje o radu Nacionalnog pozivnog centra možete nas
kontaktirati na npc.volonteri@gmail.com
Možete nas pratiti putem:
 Facebook stranice: https://hr-hr.facebook.com/zrtveisvjedoci/
 Instagram profila: npc_116006
 Bloga volontera NPC-a: https://podrskazrtvamaisvjedocima.wordpress.com/
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic