Upute za izradu diplomskog rada

Poštovane studentice i studenti,

Postavili smo novi  hodogram prijave diplomskog rada za 2021 godinu. Molimo vas da ga pročitate, a ovdje navodimo samo nekoliko informacije na koje je važno da obratite pažnju. 

Svima koji se pripremate za izradu diplomskog rada preporučujemo da pročitate Upute za diplomski rad, međutim napominjemo kako se poglavlje Odobrenje teme diplomskog rada i odabira mentora odnosi isključivo na studentice i studente koji su upisali drugu godinu Diplomskog studija psihologije 2014./2015. i kasnije.

Za izradu diplomskog rada tijekom 3. semestra diplomskog studija izabirete mentora, s kojim dogovarate temu diplomskog rada i referadi HS predajete Prijavu teme diplomskog rada (na intranetu hrstud.hr ili Prilog 1 u Uputama za pisanje diplomskog rada).

Vijeće Odsjeka za psihologiju će na sjednici u ožujku 2021. godine imenovati mentore.

Prije početka provođenja istraživanja (najmanje tri mjeseca prije planirane obrane diplomskog rada) dužni ste predati ispunjene Obrazac s opisom metodoloških i etičkih aspekata istraživanja diplomskog rada (Prilog 2).

Ukoliko je došlo do promjena u odnosu na prvi predani obrazac (Prijava teme diplomskog rada, Prilog 1) potrebno ga je predati ponovno, prilikom prijave obrane diplomskog rada u referadu.

Student skenirani obrazac 2 s potpisom mentora treba poslati na odsjek.psihologije@hrstud.hr, nakon čega će se odobriti Povjerenstvo za ocjenu i obranu diplomskog rada na Vijeću Odsjeka. 

Molimo vas da na vrijeme (ranije od Vijeća na kojem se odobrava povjerenstvo) razgovarate s vašim mentorima o članovima povjerenstva, kako biste imali dovoljno vremena za uvažavanje povratnih informacija članova povjerenstva i unošenje promjena. Vodite računa o tome da članovi Povjerenstva svoje povratne informacije i sugestije daju studentu unutar maksimalno 30 dana.

Popis konačnih tema biti će biti objavljen nakon što se odobri Povjerenstvo za ocjenu i obranu diplomskog rada na Vijeću Odsjeka na stranicama Odsjeka za psihologiju http://www.hrstud.unizg.hr/psihologija.

Obratite pažnju da se pridržavate naputaka Hrvatskih studija vezanih uz formalno oblikovanje, prijavu obrane i druge studentske obrasce koji se odnose na diplomski rad. Link s navedenim studentskim obrascima naveden je pod „Važni linkovi“ u Uputama za pisanje diplomskog rada. Obratite pažnju da naslovnice diplomskog rada uskladite s posljednjim uputama Hrvatskih studija, budući da se povremeno uvode manje promjene.

Napominjemo da s dopunjenim Uputama za pisanje diplomskog rada, u procesu učenja tijekom izrade diplomskog rada nastojimo vas studente potaknuti na integraciju svih znanja stečenih tijekom preddiplomskog i diplomskog studija psihologije, povećati vašu kritičnost, unaprijediti izradu i kvalitetu diplomskih radova te smanjiti očekivanja da svaki diplomski rad bude ocijenjen visokom ocjenom.

Sve ostale detaljnije informacije možete pročitati na linku s Uputama za pisanje diplomskog rada koji slijedi.

Sretno i uživajte u učenju tijekom završnog dijela vašeg visokoškolskog obrazovanja!

 


Preuzimanje uputa za izradu diplomskog rada

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS