Tutorstvo

Tutori su mala grupa studenata okupljena sa zajedničkim ciljem – olakšati prve dane studiranja novopridošlim brucošima.  Sve je počelo prije nekoliko godina na inicijativu studentice Lane Horak i pokazalo se kao izuzetno koristan projekt.

Procedura je sljedeća: prije početka akademske godine studenti se prijavljuju na natječaj za tutore nakon čega budu podijeljeni u radne timove prema vlastitim preferencijama. U kratkom roku, u okviru svoje radne grupe, prikupljaju sve informacije koje se čine relevantnima za brucoše te spremni čekaju svoje prvo predstavljanje na uvodnom predavanju. Tamo brucošima objasne svrhu svoga postojanja, podijele informacije koje smatraju najbitnijima te nakon toga nastave komunikaciju sa brucošima koji su im dodijeljeni i o kojima trebaju brinuti i pomoći im u njihovom snalaženju kroz akademsku godinu.

U okviru projekta „Tutori“ provode se i radionice o tome kako napisati dobar seminar ili napraviti zanimljivu i kvalitetnu prezentaciju.

Prema povratnim informacijama, koje smo dosada prikupili, tutori su mnogim studentima uspjeli olakšati prve dane studiranja i zbog toga nam je jako drago jer je time naš glavni cilj ispunjen. Kako bismo i sljedeće godine bili što korisniji, trebaju nam novi tutori tako da, ako mislite da svojim iskustvom možete pomoći nekom „izgubljenom“ brucošu, nikako se nemojte propustiti prijaviti sljedeće godine.


Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS