Objavljeno: 5. 9. 2023. u 13:30
Josip Papak

Poštovani pristupnici razredbenoga postupka za jednopredmetni prijediplomski studij sociologije,

prijave za upis i razredbeni postupak putem NISpVU sustava (www.postani-student.hr) primaju se do 18. rujna 2023. u 13.59 sati za studij Demografije i hrvatskoga iseljeništva (dvopredmetni), Filozofije i kulture (dvopredmetni), Kroatologije (jednopredmetni i dvopredmetni), Povijesti (jednopredmetni i dvopredmetni). Za jednopredmetni studij Sociologije prijave su do 12. rujna 2023. zbog postavljenoga roka za unos bodova iz Testa apstraktnoga mišljenja. Test apstraktnoga mišljenja ne može se provesti u jesenskom roku. Svi će kandidati dobiti isti broj bodova iz Testa apstraktnoga mišljenja čime će se na jesenskom upisnom roku za upis na jednopredmetni studij Sociologije vrjednovati ocjene iz srednje škole i Državne mature.

Popis obavijesti
Test apstraktnoga mišljenja (TAM)

OBAVIJEST PRISTUPNICIMA RAZREDBENOGA POSTUPKA ZA SVEUČILIŠNI JEDNOPREDMETNI  PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ KOMUNIKOLOGIJE I PSIHOLOGIJE 

 

Obavijest pristupnicima Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) u vezi s aplikacijom Postani student

Obavještavamo pristupnike Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) da će, uz objavu na našim mrežnim stranicama, sve potrebne informacije o provedbi TAM-a, uključujući i one u vezi s mogućim pomicanjem termina Državne mature, epidemijskim, ili sličnim slučajevima više sile, biti poslane na adresu e-pošte koju ste naveli u sustavu Postani student, kao adresu za primanje obavijesti.

Kako bi pristupnici pravovremeno dobivali obavijesti o TAM-u, molimo ih da provjere koju su adresu e-pošte naveli za obavještavanje u sustavu Postani student jer pretpostavljamo da istu redovito koriste.

 

DODATNA PROVJERA - TEST APSTRAKTNOGA MIŠLJENJA

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) održat će se u petak 28. lipnja 2024. na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d te u prostorima susjednih fakulteta i ustanova na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 15 sati.*

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) dužni su polagati pristupnici razredbenom postupku Fakulteta hrvatskih studija koji su prijavili sveučilišni prijediplomski studij Komunikologija – jednopredmetni i sveučilišni prijediplomski studij Psihologija.

Prijave za navedena dva studija provode se putem aplikacije Postani student (NISpVU), zaključno s četvrtkom 20. lipnja 2024. (nakon tog roka prijave više nisu moguće).

Za pristupanje Testu apstraktnoga mišljenja (TAM) potrebno je uplatiti 55,00 eura, i to u terminu od 20. svibnja do 20. lipnja 2024. Presliku potvrde o uplati TAM-a nije potrebno dostavljati, a pristupnici koji u navedenom razdoblju ne izvrše uplatu neće moći pristupiti TAM-u. Objava rezultata TAM-a planirana je u utorak 2. srpnja 2024. (moguće su korekcije termina objave unutar jednoga dana). Mogući prigovori pristupnika TAM-u primaju se u srijedu 3. srpnja i u četvrtak 4. srpnja 2024. putem e-adrese: razredbeni_postupak@fhs.hr i osobno, uz prethodnu najavu.

U nastavku slijedi primjer naloga za plaćanje, pri čemu apeliramo na pristupnike da posebnu pozornost obrate na upisivanje točnog OIB-a na uplatnicu i da čitko unesu svoje puno ime, prezime i točnu adresu, budući da temeljem toga Povjerenstvo za provedbu TAM-a odobrava pristup testu.

Rok za dostavu zamolbi za prilagodbu uvjeta provođenja Testa apstraktnoga mišljenja (TAM)

Molimo pristupnike koji trebaju pristupiti TAM-u, a koji traže prilagodbu uvjeta za provođenje TAM-a zbog mogućih teškoća uzrokovanim različitim oblicima invaliditeta, da do srijede 12. lipnja 2024. pošalju zamolbu s preslikom prateće dokumentacije na e-adresu: mhorvat@fhs.hr 

Dodatne upite o TAM-u, studijskim programima i uvjetima upisa možete poslati na e-mail: razredbeni_postupak@fhs.hr.

*Napominjemo da zadržavamo pravo izmjene termina održavanja TAM-a (isključivo zbog mogućega izvanrednoga pomicanja termina Državne mature, epidemijskih, ili sličnih slučajeva više sile). Obavijesti o eventualnim promjenama, obavijesti o tehničkim pojedinostima provedbe TAM-a te raspored pristupnika po dvoranama za testiranje bit će dostupni na mrežnim stranicama Fakulteta hrvatskih studija: https://www.hrstud.unizg.hr/test_apstraktnoga_misljenja.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS