O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 22. 11. 2023. u 10:32
Administrator

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu organizira jednodnevni znanstveno-stručni skup ,,Uloga i važnost emocionalne inteligencije u obiteljskom, odgojno-obrazovnom i radnom kontekstu”. Konferencija će se održati 7. prosinca na FHS-u (Borongajska cesta 83d, dvorana Zagreb), u vremenu 12-16h.

Pozvano predavanje održat će dr. sc. Vladimir Takšić, profesor emeritus sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, suosnivač i predsjednik ISEI - Međunarodnog društva za emocionalnu inteligenciju. Detaljan program nalazi se u privitku. Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog kapaciteta dvorane molimo da se sudionici registriraju preko poveznice: https://forms.office.com/e/6f0gzXDvPD ili QR koda.

Program konferencije u PDF formatu.

Srdačan pozdrav,

doc.dr.sc. Dario Vučenović
Predsjednik programsko-organizacijskoga odbora

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS