O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 2. 10. 2023. u 11:39
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Zrinka Greblo Jurakić sudjelovala je na 52. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora. Na sjednici čija je tema bila “Sport, mladi i sprječavanje različitih oblika nasilja - interes cijelog društva” održala je pozvano predavanje pod naslovom “Obilježja i posljedice različitih oblika nasilja u sportu mladih u Hrvatskoj”. U okviru predavanja profesorica Greblo Jurakić predstavila je rezultate dosadašnjih istraživanja u ovom području te predložila empirijski utemeljene smjernice kojima je cilj osigurati da se sportske aktivnosti u kojima sudjeluju djeca i adolescenti odvijaju u sigurnoj i nenasilnoj okolini.  

Pored članova Odbora za obitelj, mlade i sport na sjednici su sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih poslova, Ureda Pravobraniteljice za djecu, Ureda Pučke pravobraniteljice, Hrvatskoga olimpijskoga odbora, Nacionalnoga vijeća za sport te predstavnici akademskih institucija i sportskih saveza.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS