O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 19. 6. 2023. u 12:59
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Lovorka Brajković i doc. dr. sc. Vanja Kopilaš gosti su urednici specijalnoga izdanja časopisa European Journal of Investigation in Health, Psychology and Education pod nazivom Effects of Collective Trauma in the Modern Society.

Krize poput rata, prirodnih ili drugih katastrofa koje su izvan ljudske kontrole i utjecaja mogu lako oblikovati kolektivna traumatska iskustva. Kolektivna trauma odnosi se na učinak traumatskog iskustva koji obuhvaća cijelu zajednicu, društvoili skupine ljudi. Uzevši u obzir transgeneracijski prijenos traume, važno je otkriti ta iskustva i primijeniti odgovarajuće alate potrebne za rehabilitaciju, posttraumatski rast i otpornost. Stoga je cilj ovog posebnog izdanja objaviti znanstvene radove koji se bave učincima različitih kolektivnih trauma na svakodnevno funkcioniranje u modernom svijetu i potrebnim vještinama suočavanja kako bi se smanjio utjecaj simptoma nakon traumatskog iskustva na kvalitetu života.

Časopis je indeksiran u bazama Scopus, WoS, PubMed i razvrstan je za područje kliničke psihologije u Q2 kvartil.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS