O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 30. 3. 2023. u 13:30
Uređeno: 30. 3. 2023. u 13:32
Katarina Jelić
6. Regionalni susret studenata...

Drage studentice, studenti i svi zainteresirani za psihologiju, kreativnost i umjetnost,

pozivamo Vas na 6. Regionalni susret studenata psihologije, koji će se održati od 4. do 6. svibnja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, u organizaciji Udruge studenata psihologije Psirius.

Regionalni susret studenata psihologije Rijeka (kraće: SPiRi) je trodnevni događaj koji se održava svake dvije godine, a riječ je o konferenciji namijenjenoj psiholozima, studentima psihologije i srodnih struka, ali i svima ostalima (studentima ili nestudentima) koje zanima psihologija i koji žele proširiti svoja znanja te steći vrijedno iskustvo sudjelovanja na ovakvom događaju. SPiRi uključuje niz klasičnih i interaktivnih predavanja, radionica, tribina, okruglih stolova te formalnih i neformalnih druženja, a svake se godine izabire krovna tematika Susreta.

Ove smo godine odabrali temu ''Pogled iza kulisa: psihologija umjetnosti i kreativnosti''.

Studenti na SPiRi-ju mogu sudjelovati na tri načina:

1) kao aktivni sudionici – studenti koji izlažu neki od svojih radova u studentskoj sekciji Susreta, ali sudjeluju i kao publika u klasičnim izlaganjima i (po želji) kao aktivni sudionici u radionicama; prijava putem linka https://forms.gle/h7KopaMa3a2ar8yk9

2) kao pasivni sudionici – sudjeluju na Susretu kao publika u klasičnim izlaganjima i (po želji) kao aktivni sudionici u radionicama; prijava putem linka https://forms.gle/k49buSyKoN6LtGxH8

3) kao volonteri – pomažu u organizacijskim aspektima Susreta, ali slobodno mogu sudjelovati i u ostalim aktivnostima tijekom Susreta (predavanja i sl.); prijava putem linka (aktivan od petka, 24. ožujka) https://forms.gle/3tBXStqsFoQ4buHW6

Pozivamo sve zainteresirane studente kojima bi trebao smještaj u Rijeci da se pravovremeno prijave i osiguraju svoje mjesto u organiziranom smještaju.

Naše društvene mreže:

1) Facebook: https://www.facebook.com/SpiriRegionalniSusretStudenataPsihologijeRijeka

2) Instagram: https://instagram.com/spiri_2023?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji i veselimo se svemu što slijedi!

Sara Žulj

(voditeljica projekta i koordinatorica Organizacijskog odbora)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS