O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 11. 5. 2022. u 10:23
Ana Petak

Poštovani studenti,

prosljeđujemo poziv za besplatnu edukaciju. "Inicijativa mladih za ljudska prava organizira besplatan online edukacijski program ‘Praktičar/ka socijalnih inovacija’ namijenjen mladima između 21 i 30 godina koji su na završnim godinama društveno-humanističkih studija ili su nedavno diplomirali, a trenutno nisu zaposleni u struci.

Cilj ove edukacije je ponuditi osnovna znanja, vještine i stavove koji će mladima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju vlastite socijalne inovacije. Program je uspješno izveden već 3 puta u posljednjih godinu dana te ga je do sad uspješno završilo gotovo sto mladih iz cijele Hrvatske, a ovo je Poziv za treću generaciju praktičara i praktičarki.

Kroz online predavanja koristit će se brojni digitalni alati te je riječ o interaktivnoj vrsti edukacije koja se bazira na grupnom radu. "

Rok za prijavu je 13.5. do ponoći (dobre prijave poslane do nedjelje također će biti uzete u obzir)

Trajanje programa je od 17.5. do 14.7.2022. (150 radnih sati)

Sve informacije dostupne su na: http://yihr.hr/hr/otvoren-je-poziv-za-novu-generaciju-prakticarki-i-prakticara-socijalnih-inovacija-gotovo-100-mladih-vec-ga-je-zavrsilo-prijavi-se-i-ti/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS