O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 13. 10. 2021. u 14:38
Uređeno: 14. 10. 2021. u 14:43
Ana Petak

Poštovani studenti,

na Odsjeku za psihologiju, dio demonstratora profesori su odabrali izravno, a preko natječaja tražimo demonstratore za sljedeće kolegije:

Mjerenje u psihologiji

Psihologijska etika

Psihologija odrasle dobi i starenja

Psihologija ponašanja u organizaciji

Zdravstvena psihologija

Osnove stanične biologije i genetike


Praktikum biološke psihologije

Molimo da se oni koji su načelno zainteresirani jave asistentici Mihaeli Ovčar na adresu movcar@hrstud.hr do petka, 15.10. u 13.00h, kako bi saznali kriterije za odabir demonstratora te planirane obveze. Nakon što saznate kriterije i obveze, oni od vas koji žele će se prijaviti na natječaj odgovorom na tražena pitanja i motivacijskim pismom.

U prvome javljanju (do petka), molim da navedete svoje ime, godinu studija te kolegij na kojem biste željeli biti demonstrator.

doc. dr. sc. Jelena Maričić

Pročelnica Odsjeka za psihologiju

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS