O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 22. 3. 2021. u 20:33
Uređeno: 24. 3. 2021. u 17:43
Iva Černja Rajter

Pozivaju se studenti Fakulteta hrvatskih studija na predavanje „Uloga i značaj MUP-a RH i specijalnih snaga policije u obrani Republike Hrvatske 1990. i 1991. godine“ u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, koje će održati dr. sc. Janja Sekula iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Na predavanju će sudjelovati i pripadnici specijalne policije, sudionici Domovinskog rata e pripadnici današnjih specijalnih postrojbi policije s kojima će studenti imati priliku razmijeniti mišljenja i dobiti odgovore na konkretna pitanja. Pozivamo stoga sve studente koji su zainteresirani za povijest Domovinskog rata te za produbljivanje znanja i spoznaja o procesu demokratizacije i stvaranja suvremene hrvatske države na predavanje koje će se održati prostorijama Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Trg žrtava fašizama 1, u Zagrebu u četvrtak 25. ožujka u 17:00 sati.
Veselimo se Vašem dolasku.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS