O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 2. 5. 2020. u 19:01
Administrator


Micaela u Hrvatskoj

Micaela Jijena Sanchez (21) sretna je studentica prve godine psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studij je upisala u ljeto 2019. u kvoti Hrvata izvan Republike Hrvatske. Drugdje su joj za upis na fakultet pravili poteškoće.

Pripadnica je četvrtoga naraštaja Hrvata u Argentini, čiji su predci iselili iz Hvara. Uselila je u Hrvatsku i tek u njoj naučila hrvatski, i to izvrsno. A počela ga je učiti uz pjesmu Svetica Tonija Cetinskog. Ljeti zarađuje kao turistički vodič. Dobro se udomaćila u Zagrebu. Zbog njezina oduševljenja Hrvatskom i hrvatskom kulturom u Domovinu predaka za njom je doselio i njezin otac.


„Sreća može biti jako blizu, u svakodnevnom životu“, smatra Micaela, a mladim Hrvatima, koji su odselili u inozemstvo, poručuje neka se ne brinu što će drugi misliti, jer svatko ima svoj put; neka vole Hrvatsku, i neka se ne srame vratiti u nju.


Micaelin 15-minutni nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska na Prvom programu Hrvatske televizije u četvrtak 30. travnja 2020. može se pogledati ovdje.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS