O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 5. 11. 2019. u 11:46
Iva Černja Rajter

Traže se volonteri za međunarodnu kampanju ''Better Together'' koju provodi EFPSA-in Social Initiative Impact Team! Postani dio volonterskog tima koji će napraviti promjenu u našoj sredini, a i šire, zajedno s volonterima u još 13-ak europskih država.

 • Studiraš psihologiju?
 • Voljan/a si učiti i usavršavati svoje prezentacijske vještine?
 • Želiš sudjelovati u kampanji s ciljem pozitivnog utjecaja na društvo?
 • Imaš osnovna znanja iz socijalne psihologije? (poželjno, ali ne nužno)
 • Imaš iskustva u vođenju radionica i radu s mladima? (poželjno, ali ne nužno)
 • Savjesna si osoba, u potrazi za novim iskustvima i načinima da podebljaš svoj CV?

Prijavi se!

European Federation of Psychology Students’ Associations (EFPSA), tj. The Social Initiative Impact Team provodi kampanju ''Better Together'' kojoj je cilj pomoću znanja iz psihologije, kroz edukacijske radionice osnažiti mlade i pokazati im kako oni mogu doprinijeti smanjenju diskriminacije i stvaranju inkluzivnijeg društva.

Ukoliko budete odabrani, evo što vas očekuje:

 • Trening u području prezentacijskih vještina i rada s mladima
 • Suradnja s lokalnim koordinatorom i ostalim volonterima tijekom trajanja kampanje
 • Sudjelovanje u pripremi i održavanje barem jedne radionice u sklopu kampanje (materijale ćete dobiti, a ideja je da se radionice održavaju subotom – jako je bitno da izvršite ovaj dio svoje dužnosti!)
 • Prenošenje znanja o diskriminaciji i socijalnoj inkluzivnosti grupi mladih (srednjoškolci)
 • Na kraju uspješno provedene kampanje   certifikat za sudjelovanje u kampanji

Imate li bilo kakvih pitanja, obratite se na mail :

suza.bunoza@gmail.com (Suzana Bunoza, lokalni koordinator za Zagreb)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS