O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 15. 2. 2019. u 16:12
Uređeno: 15. 2. 2019. u 16:14
Iva Černja Rajter
33. GODIŠNJA KONFERENCIJA EUROPSKOG...

Hrvatsko psihološko društvo i European Health Psychology Society (Europsko društvo zdravstvene psihologije) sa zadovoljstvom objavljuju da će se 33rd Annual Conference of the European Health Psychology Society (33. Godišnja
konferencija Europskog društva zdravstvene psihologije) održati od 3.-7. 09. 2019. u Dubrovniku, Hrvatska. Tema konferencije je: Individuals and Professionals: Cooperation to Health (Pojedinci i stručnjaci: suradnjom do zdravlja). Više na: https://2019.ehps.net/


Godišnje konferencije Europskog društva zdravstvene psihologije okupljaju kolegice i kolege iz Europe, ali i s ostalih kontinenata, iz najširih područja psihologijske prakse i psihologijskih istraživanja, kao i onih iz ostalih srodnih struka, jer je tema zdravlja jedna od najvažnijih odrednica ljudskog ponašanja i doživljavanja, u svakoj životnoj dobi i u svim uvjetima okoline. Konferencija omogućuje izvanrednu razmjenu znanja i iskustava, susrete i umrežavanje kroz izvrsnu organizaciju rada, obilje hrane i sjajna druženja.

Uz Godišnju konferenciju održavaju se i dva kraća predkonferencijska skupa:
-CREATE Workshop, 1.-3. 09. 2019., više na: https://ehps.net/create/
-SYNERGY Expert Meeting, 2.-3. 09. 2019., više na: http://ehps.net/synergy
Za sva tri skupa dodjeljuju se stipendije – više na: https://ehps.net/grants-2/


Rok za prijavu sažetaka je do 28. 02. 2019. Sve obavijesti o konferenciji dostupne su na: https://2019.ehps.net/
Rok za ranu registraciju je 15. 06. 2019., a ponuđen je širi raspon iznosa kotizacije za različite skupine sudionika i za različite oblike sudjelovanja, prikazane na: https://2019.ehps.net/registration/

Članstvo u European Health Psychology Society (Europskom društvu zdravstvene psihologije) omogućuje povoljniju kotizaciju za godišnju konferenciju i predkonferencijske skupove te niz drugih pogodnosti: besplatan online pristup časopisima „Psychology & Health“ i „Health Psychology Review“, pretplatu na bilten „European Health Psychologist“, stipendije, povezivanje s ostalim članovima. Postoji više vrsta i cijena godišnje članarine:
- 75 eura za puno članstvo za psihologe i 25 eura za puno članstvo poslijediplomskih studenata;
- 25 eura za puno članstvo za psihologe i 15 eura za puno članstvo poslijediplomskih studenata iz zemalja niskog, nižeg-srednjeg i višeg-srednjeg prihoda (low-income economies, lower-middle-income economies and upper-middle-income economies by the World Bank list of countries).
Više o članarinama na: https://ehps.net/fees/; Više o European Health Psychology Society na: https://ehps.net/

Hrvatsko psihološko društvo je najstarija strukovna organizacija psihologa u Hrvatskoj, još od 1953. godine, u okviru kojeg djeluje Stručna sekcija za Zdravstvenu psihologiju, od 1992. godine. Zdravstvena psihologija u Hrvatskoj je od 1986. prisutna u visokoškolskim obrazovnim programima – diplomskim i poslijediplomskim te stručnim, u znanstvenim istraživanjima, te sve više u praktičnom radu psihologa. Više na: https://www.psihologija.hr/ Organizacijski odbor konferencije s veseljem će vas dočekati u Dubrovniku, neprocjenjivom biseru Jadranskog mora i glasovitom mjestu UNESCO-ve svjetske baštine te jednom od najprivlačnijih europskih turističkih odredišta. Skup se održava u konferencijskom centru hotela i resorta Valamar Lacroma Dubrovnik u kojem je organiziran i smještaj sudionika. Pozivamo vas da se pridružite ovom skupu, a mi ćemo vam omogućiti stručnu i znanstvenu razmjenu s kolegama iz različitih stručnih okruženja i zemalja na 33. Godišnjoj konferenciji Europskog društva zdravstvene psihologije od 3-7.09. 2019. godine!

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS