O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 15. 1. 2019. u 10:04
Uređeno: 15. 1. 2019. u 10:04
Iva Černja Rajter

Udruga studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Osijeku poziva Vas na prvu takvu konferenciju pod nazivom PsihOs Fest. Tema PsihOs Festa je „Od istraživanja do prakse“, a cilj je konferencije zainteresirati studente psihologije za praksu i istraživanja u psihologiji te ujedno upoznati i približiti koncept psihologije laicima.

CILJNE SKUPINE :

  • studenti psihologije i srodnih struka (pedagogije, medicine, sociologije, učiteljskog fakulteta)
  • stručnjaci iz psihologije i srodnih struka  
  • ljudi koji nemaju znanja iz psihologije (laici)

MJESTO ODRŽAVANJA : Filozofski fakultet u Osijeku, L. Jagera 9

VRIJEME ODRŽAVANJA: 22.2.2019. (petak) i 23.2.2019. (subota)

PRIJAVE ZA AKTIVNO SUDJELOVANJE KAO I PRIJAVE SAŽETAKA RADOVA TRAJU DO:

 30.01.2019.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS