O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 20. 9. 2018. u 09:35
Iva Černja Rajter

Povodom obilježavanja 5.godišnjice rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja oraniziramo tribinu:'' Kako do iskustva?'' koja će se održati u utorak 25.rujna 2018.godine u centru MaMa, Preradovićeva 18, s početkom u 18:00 sati. Na tribini će prisutni imati priliku saznati ''iz prve ruke'' koji su to izazovi s kojima se susreću volonteri na 116 006 liniji.

Govornici na tribini biti će volonteri NPC-a, studenti različitih fakulteta, koji će ispričati zašto su se odlučili volontirati u NPC-u s obzirom na odabir fakulteta, koji su izazovi s kojima su se suočili na liniji te zašto da drugi slijede njihov put i sami postanu volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Bili bismo Vam veoma zahvalni kada biste podijelili poziv studentima  jer se upravo oni odlučuju na volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Potvrdu dolaska javiti na npc.volonteri@gmail.com

Link na Facebook event: https://www.facebook.com/events/967045530165302/ 

Također, željeli bismo s vama podijeliti otvoreni poziv na volontiranje u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja te vas zamoliti da isti podijelite sa studentima. 

Link na novi poziv za volontiranje: http://pzs.hr/2018/09/17/poziv-na-volontiranje-u-nacionalni-pozivni-centar-za-zrtve-kaznenih-djela-i-prekrsaja/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS