O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 23. 5. 2018. u 09:28
Iva Černja Rajter

Poštovana/i,
ovim putem vas pozivamo na panel diskusiju pod nazivom „Intrigantno F u filmu“ (F kao film/F kao dijagnoza), koja će se u okviru VERN' Foruma održati u srijedu 23. svibnja, s početkom u 11:30 sati na Sveučilištu VERN' (dvorana 200, II. kat).
Zašto su ljudska psiha i njezini poremećaji intrigantna tema u filmskoj umjetnosti, kako su upravo na temu F – dijagnoza velikani filmske umjetnosti stvorili neka od najvećih remek djela te zašto se često s mnogima od filmskih (anti)junaka možemo identificirati ili s njima suosjećati objasnit će:
 prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med., ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče
 Goran Bogdan, glumac
 Zrinka Matijević Veličan, filmska i TV redateljica
 Živorad Tomić, redatelj i filmski kritičar.
Detaljnije informacije o panelu možete pročitati na VERN'ovoj internetskoj stranici.
Molimo Vas da Vaš dolazak i rezervaciju mjesta u publici potvrdite putem emaila rino.medic@vern.hr .
Za sve dodatne detalje i informacije o događaju slobodno nas kontaktirajte.
Veselimo se Vašem dolasku!
S poštovanjem,
Rino Medić

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS