O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 21. 7. 2017. u 13:20
Iva Černja Rajter
Prvi međunarodni znanstveno-stručni...

Poštovane kolegice i poštovani kolege,

ove godine Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta organizira Prvi međunarodni znanstveno-stručni skup koji će se održati 7. i 8. prosinca 2017. godine u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg skupa je Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji.

Cilj skupa je potaknuti i omogućiti otvorenu i konstruktivnu raspravu, razmjenu ideja, mišljenja, spoznaja, rezultata istraživanja i primjera dobre praske iz područja dobrobiti djece, mladih i obitelji.

Neke od tema kojima ćemo se baviti tijekom skupa su: rani razvoj i podrška roditeljstvu, rizični i zaštitni čimbenici razvoja, uloga obitelji u razvoju djece i mladih, mladi na tržištu rada, djeca i obitelji u rizičnim i nepovoljnim životnim okolnostima, savjetodavni i terapijski rad s djecom, mladima i obiteljima i politike i programi usmjereni unaprjeđenju dobrobiti djece, mladih i obitelji. 

Temu skupa smatramo iznimno važnom jer zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji daje značajan doprinos uspješnom razvoju cjelokupnog društva. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost ovog skupa i aktivno sudjelovati u njegovu radu.

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite, a sve informacije o skupu dostupne su na mrežnoj stranici skupa http://www.unicath.hr/skup2017-psihologija.

 

U ime Programskog i Organizacijskog odbora skupa

Doc. dr. sc. Marina Merkaš

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS