O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 13. 3. 2017. u 10:07
Iva Černja Rajter

I ove godine provodi se u Hrvatskoj već 16. godinu zaredom od 13. do 19. ožujka 2017 kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, pod nazivom Tjedan mozga. Glavni organizator inicijative je Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama i istraživanju mozga te neuroznanosti. 

Glavni organizator u Hrvatskoj je Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost, kao pridruženi članovi European Dana Alliance for the Brain uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost. 

U sklopu događanja organiziraju se razna znanstvena i stručna predavanja i skupovi, popularno-znanstvena predavanja te radionice za djecu.  Ove godine naglasak je na sljedeće teme: PRVE TRI GODINE ŽIVOTA: RAZVOJ MOZGA DJETETA te MOZAK I PROSTOR. U obilježavanju Tjedna mozga sudjeluju razni fakulteti (medicine,psihologije, biotehnologije), mnoge udruge, škole i druge javne ustanove diljem hrvatske.

Program događanja možete pogledati ovdje: http://www.hiim.unizg.hr/images/TjedanMozga/TM2017/TM2017_Aktualni_program_zbivanja.pdf

U sklopu tjedna mozga na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Krunoslav Matešić izv. prof, održati će predavanje pod naslovom “Psihologijski testovi za procjenu ranog razvoja”. 

Predavanje će se održati u četvrtak, 16.03.2017. s početkom u 9h.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS