O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 21. 2. 2017. u 14:08
Uređeno: 21. 2. 2017. u 14:09
Iva Černja Rajter
Cjeloživotno profesionalno...

10. TJEDAN PSIHOLOGIJE U HRVATSKOJ I ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU HRVATSKIH STUDIJA – DOGAĐAJ 2:

Interaktivno predavanje: Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje – suvremeni pristup i usluge HZZ-a

Akteri:

Katarina Ćurković (rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje Središnje službe HZZ) &

Tajana Kurilić, (viša stručna savjetnica Odsjeka)

Publika (studenti)

Vrijeme radnje: 24. veljače 2017., u 13:00

Mjesto radnje: Kampus Borongaj → Glavna zgrada HS → Dovrana Šibenik

Ne znaš što, gdje i kako ćeš raditi nakon faksa? Nisi siguran kako ćeš naći posao? Mnogi se to pitaju, ali što se dogodi kad se zaposliš? Misliš da je tu kraj? 
 
Psihologinje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje predstavit će analizu zapošljavanja psihologa temeljem podataka iz evidencije HZZ-a. Također, prezentirat će podatke istraživanja koji govore o tome što poslodavci očekuju od radnika iz različitih profesija!
Osim navedenoga, dobit ćete uvid u različite aktivnosti i poslove koje osmišljavaju i provode psiholozi Zavoda u području profesionalnog usmjeravanja i razvoja ljudskih potencijala!

Dođite i saznajte dio onoga što psiholozi Zavoda istražuju i rade!

Producenti: Odsjek za psihologiju HS & Uprava HS & Feniks
(Of the record: U izlaganju će se govoriti o zahtjevima i izazovima suvremenog tržišta rada, važnosti cjeloživotnog razvoja kompetencija i različitih puteva kojima se isto može ostvariti. Prikazat će se i uloga HZZ-a i usluge koje ta ustanova pruža različitim ciljnim skupinama korisnika, s posebnim naglaskom na nove tehnologije i suvremene alate informiranja i savjetovanja. U okviru rasprave o tekućim pitanjima bit će posluženo i neko piće).

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS