O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 21. 2. 2017. u 09:20
Uređeno: 21. 2. 2017. u 09:24
Iva Černja Rajter
„Dobar dan! Kako ste?“

Tjedan psihologije organizira Hrvatsko psihološko društvo od 2008. godine kad su psihologinje i psiholozi različitim aktivnostima obilježili 55. godina postojanja te najstarije strukovne udruge. Cilj Tjedna psihologije je na najrazličitije načine pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

Ove godine održava se 10. jubilarni Tjedan psihologije od 20. do 26. veljače 2017. kroz različita događanja i aktivnosti psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore te uz sponzorstvo Naklade Slap.

Unutar ovogodišnjeg Tjedna psihologije Odsjek za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Udruga studenata psihologije "Feniks"priključuje se nacionalnoj akciji mjerenja raspoloženja „Dobar dan! Kako ste?“. Mjerenje raspoloženja odvija se putem ispunjavanja kratkog upitnika, koje je u potpunosti dobrovoljno i anonimno, a primjenjivat će ga studenti psihologije.

Mjesto održavanja je studentski restoran (menza) na Kampusu Borongaj. Ciljanu skupinu čine studenti/ice, zaposlenici/e i posjetitelji/ce menze na Kampusu Borongaj. Aktivnost će se održavati od 20. - 24. Veljača 2017., od 9-16 sati, svakoga dana.

Po završetku Tjedna psihologije, podaci prikupljeni u različitim gradovima bit će objedinjeni, obrađeni i prezentirani javnosti.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS