O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 9. 12. 2016. u 14:03
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

vrijedne studentice i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zajedno sa svojim nastavnicama, imaju zadovoljstvo pozvati Vas na promociju knjige "Problemi i izazovi seksualnih manjina u Hrvatskoj"

Promocija će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u 13.00 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Knjiga je rezultat istraživačkog projekta „Provjera modela manjinskog stresa seksualnih manjina u Hrvatskoj“ kojeg je financiralo Sveučilište u Zagrebu u okviru programskog ugovora, a proveli su ga nastavnice i studenti/ce diplomskog studija psihologije, sudionici 24. Ljetne psihologijske škole. Svrha projekta bila je provjera postavki Meyerovog modela manjinskog stresa kod lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba u Hrvatskoj, prema kojemu je smanjena psihološka dobrobit pripadnika seksualnih manjina rezultat svakodnevnog stresa kojemu su izloženi zbog svoje seksualne orijentacije. Kako bi se taj rizik smanjio, potrebno je povećati javnu svijest o problemima manjinskih skupina, a ova knjiga jedan je od koraka u tom smjeru.

Veselimo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

Željka Kamenov, Margareta Jelić i Aleksandra Huić, voditeljice i sudionici/e 24. ljetne psihologijske škole Odsjeka za psihologiju

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS