O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 3. 11. 2016. u 08:26
Iva Černja Rajter

Poštovane studentice i studenti,

Trebali bismo studentsku pomoć u organizaciji Kazališnog festivala povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti  (15.11.- 15.12.2016.)

Isti organizira Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, povodom nadolazećeg mjeseca borbe protiv ovisnosti studeni/prosinac 2016.  za učenike 1. razreda srednjih škola na temu ovisnosti.

Ovogodišnji kazališni festival organiziramo u suradnji s Teatrom Tirena, a namjera nam je svakog tjedna prikazati jednu predstavu na temu ovisnosti. Planirani termini održavanja predstava su: 18.11., 24.11., 1.12. i 05.12. 2016. s početkom u 12,45 sati.

Predstave koje će se prikazivati u kazališnom festivalu su:

     -       Bijeg nije rješenje (tema konzumacije psihoaktivnih droga) - prikazivanje u dva termina; 18.11. i                05.12. 2016. u 12,45 sati. 

     -       D(n)o dna  (tema alkohol) - prikazivanje u dva termina; 24.11. i 01.12. 2016. u 12,45 sati.

Festival će se odvijati u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1)

U sklopu programa zamišljeno je i kratko anonimno anketiranje učenika-publike o konzumaciji sredstava u posljednjih tjedan dana prije početka predstave. Dobiveni podatci će se komentirati na kraju predstave u  kratkom razgovoru s učenicima te isti usporediti s ESPAD podatcima 2015. Upravo u organizaciji ovog dijela programa nam je potrebna pomoć po 5 studenata koji bi dijelili na ulazu anketni listić, kupili ispunjene pri ulazu u dvoranu, te prebrojavali odgovore tijekom predstave kako bismo ih na kraju predstave mogli komentirati.

Voljeli bismo radi lakoće organizacije da to bude istih 5 studenata svaki put ako je moguće, ili barem neki da budu stalni. Ukoliko bude više zainteresiranih, moguće je i više njih, ali svakako ne više od 10 studenata.

Molimo da nam se zainteresirani studenti jave do 10.11. 2016. na mailove: ljiljana.muslic@hzjz.hr i sonja.milosevic@hzjz.hr; ili na telefon 01 4863 357.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS