O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 6. 10. 2016. u 15:44
Iva Černja Rajter

Velika nam je čast pozvati Vas na 2. Simpozij o snazi evolucijske misli koji će ove godine ugostiti
prof. Roberta Triversa, dobitnika Crafoord nagrade („Nobelove nagrade“ za biologiju, 2007.) i jednog od najvećih i najutjecajnijih evolucijskih teoretičara današnjice, na prvoj stanici njegove europske turneje. Osoba koju Richard Dawkins i Steven Pinker smatraju jednim od najznačajnijih biologa i mislilaca u povijesti zapadne misli, a kojeg je časopis Times uvrstio među 100 najvećih znanstvenika 20-og stoljeća će od 10. -13. listopada 2016. u Zagrebu, kroz četiri iznimno interesantna predavanja, izložiti neke od svojih najutjecajnijih ideja, svoje nove projekte, ali i podijeliti svoja zanimljiva životna iskustva koja su nedavno ovjekovječena autobiografskom knjigom i dokumentarcem „Wild life“.

Simpozij se premijerno otvara intrigantnim predavanjem za široku publiku pod nazivom: Večer uz Evolucijsku Biologiju: Osvrt na feminizam, transrodnost, homoseksualnost i ubojstva iz časti koje će se održati 10.listopada 2016., u 16:30 u
Kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb). 

RASPORED PREDAVANJA
Ponedjeljak 10.10.2016. 16.30 – 18.30 Kino Europa, Varšavska ulica 3, Zagreb
Večer uz evolucijsku biologiju: Osvrt na feminizam, transrodnost, homoseksualnost i ubojstva iz časti
An Evening on Evolutionary Biology: An overview covering Feminism, Transgender, Homosexuality and Honor Killings
Utorak 11.10.2016. 18.00 – 20.00 Biološki odsjek, PMF-a, Sveučilišta u Zagrebu predavaonica BO2, Rooseveltov trg 6, Zagreb
Najnovije spoznaje u ljudskoj evolucijskoj genetici
Recent Advances in Human Evolutionary Genetics
Srijeda 12.10. 2016. 18.00 – 19.00 Institut Društvenih Znanosti Ivo Pilar, Marulićev trg 19, Zagreb
Izazovi učenja o evoluciji u doba ignorancije – Q&A
Challenges of teaching evolution in the age of ignorance– Q&A
Četvrtak 13.10.2016. 17.00 – 19.00 Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, predavaonica 7, Ivana Lučića 3, Zagreb
Logika i uloga obmane i samo-obmane u ljudskom životu
The logic and role of deciet and self-deciet in human life

 

Za sve informacije, kontakte, moguće izjave i intervjue prof. Triversa, javite se nekom od članova organizacijskog odbora.

U ime organizacijskog odbora, organizatora, te partnera srdačno Vas pozdravljamo i veselimo se Vašem dolasku.

dr.sc. Igor Mikloušić Institut društvenih znanosti Ivo Pilar (igor.miklousic@pilar.hr)

izv.prof.dr.sc. Damjan Franjević Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu (damianf@biol.pmf.hr)

prof.dr.sc. Göran I.V. Klobučar Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu (goran.klobucar@biol.pmf.hr)
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS