O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 21. 7. 2016. u 08:58
Iva Černja Rajter

Ako smatrate da psiholozi i psihologinje u svojem radu trebaju:

- znati više o ljudskim pravima

- prihvatiti ljudska prava kao standard svojeg profesionalnog ponašanja

- zauzeti javnu poziciju kao stručnjaci i stručnjakinje i osuditi kršenje ljudskih prava

- javno intervenirati ako prepoznaju prijetnje ljudskim pravima

- ponuditi svoju podršku smanjenju posljedica kršenja ljudskih prava 

 

Podržite inicijativu EFPA-inog Odbora za ljudska prava i psihologiju za stvaranje edukacije o ljudskim pravima upravo za studente i studentice psihologije te za psihologe i psihologinje. Do sada, naime, obrazovanje o ljudskim pravima nije postojalo na studijima psihologije. Više informacija o tome možete naći na www.humanrightsforpsychologists.eu , a svoj doprinos možete dati i financijski doniranjem minimalno 1 eura na jednostavan način ovdje https://gogetfunding.com/human-rights-education-for-psychologists/

 

Nadamo se da ćete se odazvati ovome pozivu.

 

Polli Hagenaars, voditeljica EFPA-inog Odbora za ljudska prava i psihologiju

Telmo Mourinho Baptista, Predsjednik EFPA-e

Josip Lopižić, predsjednik HPD-a

Marlena Plavšić, predstavnica HPD-a u Odboru za ljudska prava i psihologiju

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS