O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 13. 7. 2016. u 12:19
Iva Černja Rajter

Udruga «Vjetar u leđa» provodi već devetu godinu radionice za potencijalno darovitu djecu predškolskog i ranoškolskog uzrasta pod nazivom «Iskrice». Imamo 10 grupa i obuhvaćamo oko 90-tak djece od 4 do 10 g. Radionice traju 75 minuta i uglavnom se odvijaju u poslijepodnevnim satima (16.30 – 20 sati) na području općine Maksimir. Za iduću radnu godinu ponovo bismo rado u rad uključili volontere – studente psihologije.

            Sudjelujući (prema vlastitim mogućnostima) dobili biste uvid u način identifikacije darovite djece, vidjeli biste kako se organizira i provodi kraći program s njima te što je to procesna dijagnostika. Upoznali biste se sa spoznajnim mogućnostima, ali i karakteristikama osobnosti naših malih «Iskrica» S radom obično počinjemo krajem rujna ili početkom listopada.

Zainteresirani studenti mogu se javiti na mail voditeljici programa Kseniji R. Benaković : ksenija.benakovic@email.t-com.hr .

 

Dobro došli!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS