O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 31. 5. 2016. u 10:10
Uređeno: 31. 5. 2016. u 10:10
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira Okrugli stol „Uloga stručnjaka u poticanju poduzetnosti kod mladih" koji će se održati 9. lipnja 2016. godine od 16:30 - 18:30 sati u Mjesnom uredu Knežija –Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb U sklopu programa „Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama“, Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira Okrugli stol u Zagrebu za sve dionike koji se izravno ili neizravno bave mladima - udruge, ustanove, škole, CZSS, predstavnike ministarstava i drugih nadležnih ustanova, učitelji, roditelji te ostali zainteresirani koji rade ili žele raditi s mladima. Na ovom Okruglom stolu cilj nam je raspraviti o problemu velikog broja nezaposlenih mladih osoba i kako razvijanjem njihove poduzetnosti možemo odgovoriti na navedeni problem. Cilj nam je također predložiti čim više kvalitetnih rješenja gore navedenog problema kroz pokazivanje primjera usluga/aktivnosti koje se u zemljama EU provode za poticanje poduzetnosti i poduzetništva mladih. Također ćemo potaknuti raspravu na koji način naš obrazovni sustav potiče poduzetništvo kod učenika te u kojoj mjeri i kako se kroz nastavu potiče učenike na poduzetnost i proaktivnost.

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na brojeve 01 383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu
info@ti-si-sunce.hr do 8. lipnja 2016. godine.

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu „Kako usmjeriti učenike/studente za bavljenje poduzetništvom“ koja će se održati 2. lipnja 2016. godine od 16:30 - 18:30 sati u Albaharijevoj 2, Knežija, Zagreb
U sklopu projekta „Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama" Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu za nastavnike i stručne suradnike - psihologe, pedagoge, socijalne pedagoge i sve dionike koji izravno ili neizravno rade s mladima. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Na radionici ćete:
· sudjelovati u raspravi da li poduzetništvo stvarno privilegija samo 10-tak posto populacije?
· Prepoznati važnost pozitivnog pristupa svakodnevici i njenim izazovima
· naučiti zašto je potrebno pristupati samozapošljavanju mladih osoba temeljem prepoznate
prilike, a ne iz nužde
· sudjelovati u osmišljavanju različitih aktivnosti za razvoj poduzetničkog duha učenika koje
ćete moći primijeniti u školi.
Radionicu će održati mr.sc. Vladimir Žanić.
Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj 01 383 78 73 i 091 516 0489 ili na e-mail adresu
info@ti-si-sunce.hr do 1. lipnja 2016. godine do 16 sati.

Sadržaji su besplatni, a poziv namijenjen i studentima

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS