O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 12. 5. 2016. u 11:25
Uređeno: 12. 5. 2016. u 11:25
Iva Černja Rajter

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu otvorenu za javnost na temu „Stručnjaci promišljaju o zdravlju zaposlenika“ koja će se održati 16. svibnja 2016. godine od 18:00 do 21:00 sat
u Mjesnom uredu Knežija – Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb
U sklopu projekta „Od zdravlja do radnog učinka“, koji financira Ministarstvo zdravlja, Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira radionicu koja će biti otvorena za javnost i na kojoj će stručnjaci iz različitih znanstvenih i praktičnih područja raspravljati o očuvanju i unapređenju zdravlja radno aktivnog i radno sposobnog stanovništva.
Cilj radionice je raspraviti o uzrocima bolesti zaposlenika na radnome mjestu, uzrocima koji narušavaju psihičko, fizičko i duhovno zdravlje zaposlenika, o nedostatku vremena zaposlenih za brigu o svom zdravlju, kao i o ostalim poteškoćama s kojima se zaposlenici susreću na radnom mjestu te o mogućim uzrocima i posljedicama istih. Isto tako, dotaknut ćemo se i problema nezaposlenih - radno sposobnihstanovnika koji također prolaze kroz specifične probleme i poteškoće koje narušavaju njihov psihički, fizički i duhovni integritet i zdravlje.
Kroz kratka predavanja stručnjaka iz multidisciplinarnog tima i rada u grupama, doći ćemo do zaključaka što je potrebno zadovoljiti na razini države, lokalne zajednice i svakog pojedinog poslodavca kako bismo imali zdravog, a onda i zadovoljnog radnika koji ima vremena nakon rada zadovoljiti svoje osnovne potrebe za kretanjem, vremena da brine za vlastito zdravlje i vrijeme za provođenje kvalitetnih trenutaka s vlastitom obitelji i prijateljima.
Raspravljat će se o psihičkim, fizičkim i medicinskim aspektima zdravlja, a zaključci će biti poslani svim našim partnerima, suradnicima, resornim Ministarstvima, lokalnim vlastima, medijima, poslodavcima i ostalim suradnim organizacijama. Cilj ovih zaključaka jest potaknuti javnost na promišljanje o ovoj temi i mogućnosti uvođenja zakonske regulative aktivnog odmora na radno mjesto kao obavezu poslodavaca i na pravo radnika na slobodno vrijeme i odmor nakon rada.
U nastavku je priložen program radionice, uz napomenu prava organizatora na moguće promjene
programa koje će biti ažurirane na web stranici: www.ti-si-sunce.hr.
Molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje na 01 383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu info@tisi-sunce.hr, do 16. svibnja 2016. godine u 17 sati.
Veselimo se Vašem dolasku!

STUDENTI SU POZVANI I DOBRODOŠLI NA RADIONICU!


Božica Križanić
Prof. kineziologije i kondicijska trenerica
Voditeljica programa i voditeljica ureda
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS