O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 9. 4. 2016. u 10:26
Uređeno: 9. 4. 2016. u 10:28
Iva Černja Rajter

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na edukacijski program „Studentska edkacija o sekusalnom nasilju i volontiranju u organizacijama civilnog društva” koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna

prava, a koji će započeti jednodnevnim treningom:

6.5.2016. (petak) u 9:30 u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak kod jednodnevnih treninga.

Trening je osmišljen kako bi educirao sudionike/ice o seksualnom nasilju te kako bi razvio specifična znanja i vještine u ovom području. Trening će voditi vodeće stručnjakinje u području seksualnog nasilja (psihologinja, sociologinja, seksualna terapeutkinja, psihoterapeutkinja, socijalna radnica, pravnica, sutkinja te aktivistkinje Ženske sobe) redom trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena. Termine ostalih predavanja i treninga dogovorit ćemo na prvom susretu uzimajući u obzir obveze sudionika/ica te birajući termine u najboljem interesu grupe.

Svi/e sudionici/e koji budu prisutni na minimalno 70% edukacija dobit će Certifikat o završenoj edukaciji.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

1. Obvezno je prisustvovanje na minimalno 70% edukacije.

2. Po završetku treninga svaki/a sudionik/ica je dužan/a volontirati najmanje 10 sati u srodnimn organizacijama civilnog društva koje se bave suzbijanjem nasilja nad ženama u roku od 6 mjeseci po završavanju edukacije.

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te volonterskom
angažmanu.
Poželjno je imati 
iskustvo volontiranja, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 29. TRAVNJA.
Molimo Vas da nam do isteka roka 
na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

1. Životopis
2. Motivacijsko pismo
3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju
možete preuzeti na sljedećem linku:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/24397394/IZJAVA_o_volontiranju.doc , a koju ćete biti
dužni/e potpisati na treningu.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS