O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 22. 3. 2016. u 09:42
Uređeno: 22. 3. 2016. u 09:44
Iva Černja Rajter
Održan 5. po redu stručni skup...

Stručni skup Psihologija u praksi - PuP održao se 18. ožujka u dvorani Zagreb Hrvatskih studija. Bio je to peti i ujedno najveći PuP dosad!

„Psihologija u praksi“ (PUP) stručni je skup kojeg organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Feniks“. Osnovni cilj PUP-a  je predstaviti studentima psihologije, kao i svima koje psihologija zanima, iskustvo psihologa zaposlenih u različitim područjima struke. Tijekom cjelodnevnog niza predavanja, predavači ćsu slušatelje upoznali sa područjem kojim se bave i izazovima na koje su naišli u svom radu. Uz predavanja, posjetitelji su, po prvi put, mogli sudjelovati u radionicama koje nude aktivniji način učenja o različitim aspektima struke, ali i o samom studiju psihologije.

I ove želja je bila novim generacijama studenata pružiti priliku da se upoznaju sa stvarnim radnim obvezama psihologa, nasuprot teorijskom znanju koje stječu na fakultetu, a svim ljubiteljima psihologije priliku da prošire znanje o onim aspektima psihologije koji u javnosti nisu zastupljeni, kao i o konkretnoj ulozi psihologa u zajednici i društvu općenito.

Više o tome kako je bilo na skupu izvjestio i studentski portal X-ica na linku: 

http://x-ica.com/pup-je-ove-godine-procvjetao/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS