O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 2. 3. 2016. u 09:36
Iva Černja Rajter

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na još jednu tribinu iz ciklusa „O mentalnom zdravlju kroz sedmu umjetnost“, koja će se održati 3. ožujka  2016. (četvrtak) u 17:00 sati, u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mirogojska cesta 16. Naziv tribine ovog puta bit će "Tanka linija perfekcionizma", a tema upoznavanje s perfekcionizmom i/ili opsesivno kompulzivnim poremećajem. Moderatorice su Andreja Borovečki Šimurina, dr. med., spec. psihijatrije i Lea Maričić, mag. psych. iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda.

Program:

17:00-17:30
Uvodna riječ i upoznavanje s perfekcionizmom i/ili opsesivno kompulzivnim poremećajem - Andreja Borovečki Šimurina, dr.med, spec. psihijatrije i Lea Maričić, mag. psych 

17:30-19:15
Film: "Bolje ne može"; Redatelj: James L. Brooks, uloge: Jack Nicholson, Helen Hunt

19:15-19:45
Analiza filma

 

Pedantnost – perfekcionizam – opsesivnost...gdje je granica između zdravog i bolesnog? Što se događa kada izgubimo kontrolu nad svojim navikama? Kako prepoznati i nositi se s opsesivno-kompulzivnim (OCD) smetnjama? Sve to možete saznati dolaskom i sudjelovanjem na našoj tribini.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic