O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 5. 1. 2016. u 09:23
Iva Černja Rajter

Drage kolegice i kolege,

Europsko udruženje zdravstvenih psihologa (EHPS) objavilo je natječaj za stipendije kao potporu suradnji u istraživanjima - stručnim i znanstvenim.

Stipendije su namijenjene:

1. Za dva mlada istraživača iz različitih zemalja kako bi jedan drugog posjetili da rade na zajedničkom projektu – 2 stipendije od max 2000 eura za par (1000 eura za pojedinca);

2. Za posjetu mladog istraživača starijem istraživaču u drugoj zemlji – 2 stipendije od max 1000 eura za pojedinca;

3. Za suradnja u istraživanju među članovima EHPSa iz različitih zemalja – 1 stipendija od max 5000 eura.

Rok za prijavu: 18. siječnja 2016, do 18.00 sati.

Detaljne informacije na: http://ehps.net/grants

Glavni je preduvjet za prijavu da budete učlanjeni u EHPS. O iznosima godišnje članarine, dobitima od nje i mogućem umanjenju, više na: http://www.ehps.net/membership

***************************************************************************************************************************************

Dear EHPS Members,

 

1) The CREATE Tandem Grant is intended to allow two young researchers from different countries to visit one another to work on a joint project.  Two tandem grants are available for a maximum of 2000 Euros for each tandem (i.e. 1000 Euros per individual).

2) The CREATE Visiting Scholar Grant is intended to allow a young researcher to visit a senior researcher in another country.  Two visiting scholar grants are available for a maximum of 1000 Euros per each individual.

3) The EHPS Networking Grant is intended is to support collaboration across EHPS countries and members in their research endeavours.  One networking grant is available for a maximum of 5000 Euros.

The deadline for applications is Monday 18th January 2016, 18.00CET.
 

For further details regarding Grants 2016, please click on the following link:

http://ehps.net/grants

​Kind regards,

 

EHPS Executive Committee
 
****************************************
Sharon Cahill, EHPS Administrator

On behalf of Dr Molly Byrne, ​Grants Officer​

​ Email: grants@ehps.net

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS