O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 1. 12. 2015. u 10:24
Iva Černja Rajter

Čast nam je pozvati Vas na IX Međunarodni simpozij verbotonalnog sistema "Translacijski pristup dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora - 55 godina SUVAG-a, koji će se održati povodom obilježavanja 55. obljetnice Poliklinike SUVAG - Zagreb i 20. godišnjice Centra za umjetnu pužnicu.

Simpozij će se održati u sklopu Dana Poliklinike Suvag i u sklopu programa Dani Petra Guberine koji će se odvijati od 19. do 21.5.2016. godine u znak sjećanja na utemeljitelja verbotonalnog sistema i naše ustanove te kao izraz zahvalnosti našem velikom učitelju.

Ova obljetnica prigoda je za poziv da razmotrimo dosadašnji razvoj, postignuća, dosege i perspektive verbotonalne teorije i prakse u dijagnostici i rehabilitaciji slušanja i govora te u učenju stranih jezika i istraživanja govorno-jezičnog izraza.

Dobrodošle su sve teme i prilozi koji će prikazati rezultate viđenja medicinskih, društvenih. humanističkih, prirodnih i tehničkih znanosti te umjetnosti, kao i interdisciplinarni pristup u dijagnostici i rehabilitaciji osoba oštećena sluha i/ili govora, edukaciji i integracii djece s teškoćama u slušanju i/ili govoru, nastavi stranih jezika i istraživanjima govorne komunikacije uopće.

Dodatne informacije o programu i simpoziju objavit ćemu u Drugoj obavijesti te na našoj internetskoj stranici www.suvag.hr.

Radovalo bi nas da se odazovete našem pozivu!

U očekivanju Vašeg odgovora i Vašeg dolaska srdačno Vas pozdravljam,

Ravnateljica poliklinike Suvag

Izv. prof. dr. sc. Adinda Dulčić

 

osoba za kontakt:

Maja Ribar

mribar@suvag.h

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS