O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 12. 11. 2015. u 13:02
Uređeno: 12. 11. 2015. u 13:05
Iva Černja Rajter

Drage kolegice, kolege i prijatelji,

čast nam je i zadovoljstvo, u ime Organizacijskog i Znanstvenog odbora, pozvati Vas na 6. Međunarodnu ergonomsku konferenciju  Ergonomics 2016 – Focus on synergy koja će se održati od 15. – 18. lipnja 2016. u Zadru, Hrvatska.

Hrvatsko ergonomijsko društvo (HED) konferencije iz serije Ergonomics organizira od 2001. godine, a ovaj puta u suradnji sa:

•  Swiss Ergonomics Association (SwissErgo),

Ergonomics Society of Taiwan (EST),

Chinese Ergonomics Society (CES),

Chinese Association of Ergonomics Societies (CAES),

Fakultet prometnih znanosti (FPZ), Sveučilište u Zagrebu,

Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Sveučilište u Zagrebu

Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF), Sveučilište u Zagrebu

Želimo ovom prilikom istaknuti kako je Ergonomics 2016 – Focus on synergy  prvi puta medijski i organizacijski podržan od:

International Ergonomics Association (IEA)

Federation of the European Ergonomics Societies (FEES)

Službeni jezik konferencije je engleski.

Pozivaju se autori da pošalju izvorne i neobjavljene znanstvene radove i poster prezentacije i / ili prezentiraju prijedloge izvornih istraživanja koja se bave izazovima, rješenjima i tehnologijama iz područja ergonomije.

Svi prihvaćeni radovi bit će objavljeni u Zborniku radova s ISSN brojem 1848-9699.

Za više informacija kontaktirajte nas na ergonomics2016@gmail.com ili na www.ergonomics2016.com

U ime Organizacijskog odbora Ergonomics 2016 – Focus on Synergy,

Izv. prof. dr. sc. Aleksandar Sušić

                                                                                               Menadžer konferencije

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS