O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 29. 10. 2015. u 11:37
Uređeno: 29. 10. 2015. u 11:38
Iva Černja Rajter

U sklopu projekta Odrastimo zajedno Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (www.hurid.hr) provodi se projekt uključivanja djece s teškoćama u razvoju u redovne vrtiće. Najčešća teškoća je autizam. Djeca s tim tipom teškoća imaju probleme uključivanja u skupinu vršnjaka urednoga razvoja. Putem ovog projekta djeci se osiguravaju volonteri (studenti) koji s djetetom 2 ili 3 puta tjedno po dva do tri sata (kroz jutro) borave u vrtićkoj skupini i pomažu mu da se uključi. 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Pomagači prethodno prođu edukaciju u trajanju od 20 sati u prostorima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koja će se održati tijekom studenog 2015. godine (od ponedjeljka do petka od 16-19 sati - točan termin će se znati krajem listopada) te dobivaju potvrdnicu o završenoj edukaciji. Kada završe volontiranje, studenti mogu dobiti potvrdu o volontiranju ili upis u volontersku knjižicu.

Važno! Poziv se odnosi na studente treće godine preddiplomskog studija i studente diplomskog studija.

Molimo sve zainteresirane da se jave doc.dr.sc. Sanji Šimleši na e-mail: s.simlesa@gmail.com

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS