O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 17. 10. 2015. u 10:49
Uređeno: 17. 10. 2015. u 10:50
Iva Černja Rajter

Poštovane koleginice i kolege,

Po tradiciji, u martu mesecu 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu, održaće se naučni skup 22. EMPIRIJSKA ISTRAŽIVANJA U PSIHOLOGIJI (EIP16), nova prilika za predstavljanje empirijskih nalaza, diskusije i okupljanje istraživača. Datumi održavanja skupa su 18., 19. i 20. mart 2016 godine. Pozivamo Vas da i ove godine učestvujete u ovom skupu i razmislite o radu koji biste prezentovali. Od ove godine, na EIP će biti organizovana i poster-sekcija.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Konferenciju organizuju Institut za psihologiju i Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Program konferencije obuhvata plenarna predavanja, saopštenja (klasifikovana u odgovarajuće oblasti), poster sekcije i okrugle stolove. Zvanični jezici konferencije su srpski (odnosno govorno područje srpsko-hrvatskog jezika) i engleski. Ukoliko bude prijavljeno više radova na engleskom jeziku, biće organizovane i sekcije na engleskom.

Jedan autor može prijaviti za skup najviše 3 rada, a na dva od tih radova može biti prvi autor. Pored individualnih prijava, vaša institucija ili grupa istraživača iz institucije može prijaviti i svoju sekciju u okviru skupa. U slučaju grupnih prijava, molimo vas da mailom naglasite da je reč o sekciji i da navedete učesnike i teme saopštenja.

Rok za prijavu rezimea radova je 06. 12. 2015. Cena kotizacije iznosi 3000 dinara (25 EUR) za sve učesnike, osim za nezaposlene (ukljucujuci i studente koji nisu zaposleni) za koje iznosi 1200 (10 EUR). Kotizaciju možete uplatiti nakon potvrde o prihvatanju rada. Detaljne instrukcije za plaćanje će biti uskoro postavljene na internet stranici skupa.

 

Nadamo se da ćemo se ponovo sresti u martu u Beogradu i srdačno Vas pozdravljamo,

 

Organizacioni odbor skupa

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS