O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 22. 9. 2015. u 09:00
Uređeno: 22. 9. 2015. u 09:14
Iva Černja Rajter
23. godišnja konferencija hrvatskih...

23. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 4. do 7. studenoga 2015.g. u Hotelima Solaris u Šibeniku.

Tema 23. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa jest Psihologija starenja - pogled u budućnost. Naravno, kao i uvijek uz glavnu temu, dobrodošli su prilozi i iz svih ostalih područja primijenjene i fundamentalne psihologije. Ove godine će nam se u radu pridružiti i kolege iz drugih struka (zdravstveni radnici, socijalni radnici i dr.), a s ciljem postizanja interdisciplinarnosti, koja će nam sutra omogućiti kvalitetniju suradnju na radnom mjestu. 

Više o konferenciji i oblicima prijave koje su otvorene do 30.09.2015. možete naći na mrežnoj stranici:
http://konferencija2015.psihologija.hr/

. Očekujemo Vas s nestrpljenjem i nudimo sljedeće uže teme kao poticaj i inspiraciju:

Izazovi u istraživanju starenja

Biološki i okolinski čimbenici starenja

Kognitivne sposobnosti i starenje

Obrazovanje - o starenju i za starije

Rad i starenje

Slobodno vrijeme i starenje

Nove tehnologije i starenje

Obitelj i starenje

Međugeneracijski odnosi

Zdravlje, ponašanje i starenje

Psihološka skrb za starije u zajednici

Prava starijih osoba u zajednici

Seksualnost i starenje

Duhovnost/religioznost i starenje

Kvaliteta života i starenje

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS