O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 14. 9. 2015. u 11:04
Uređeno: 14. 9. 2015. u 11:05
Iva Černja Rajter

Dragi studenti,

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce" poziva Vas na volontiranje na na programu "Moje pravo na igru i sport" i 3. sportskom natjecanju za djecu s teškoćama u razvoju.

Natjecanje  će se održati 26. rujna 2015. godine (subota) od 08:30 do 10:30 sati u Zagrebu na bazenu Mladost, Jarunska ulica 5; a natjecanje u dvorani održat će se 27. rujna 2015. godine (nedjelja) od 8:30 do 13 sati u dvorani II. Doma sportova. 

Ovom prilikom Vam šaljem poziv da se uključite kao volonteri i pomoć u organizaciji samog natjecanja.

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE "PROČITAJ VIŠE"

Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se treću godinu za redom i kruna je projekta „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine.

AKTIVNOSTI I POSLOVI VOLONTERA

 

Mogući angažman volontera u slijedećim poslovima, raspodjela obaveza dogovarat će se na sastancima:

 

 • pomoćni suci,
 • zapisničari,
 • organizatori,
 • spasioci u bazenu,
 • redari,
 • osobni asistenti-djetetu s teškoćama u razvoju,
 • sportski animator za djecu s teškoćama kada se čeka na red (likovne, kreativne i sportske aktivnosti)
 • traženje donacija i sponzora
 • čistaći, poslužitelji/konobari
 • drugo

Osim sudjelovanja na samom natjecanju, volonteri će biti obavezni doći na nekoliko sastanka i treninga, kako bi se upoznali sa našim projektom,  na sastancima će biti podijeljeni poslovi i obaveze. 

Volonteri su obavezni prisustvovati na slijedećim aktivnostima: 

 • Obavezni sastanci 17.09.2015. i 24.09.2015. od 17:00 do 18:00 u Albaharijevoj 2
 • Natjecanje u bazenu je 26.09.2015. na Mladosti, a angažman volontera je potreban od 7:30 - 10:00 sati
 • Natjecanje u dvorani je 27.09.2015. u Domu sportova, a angažman volontera je potreban od 7:00 – 15:00 sati

Prijave na e-mail: bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr ili na 092/1710-140.

Više o prijavama za volontiranje možete pročitati na: http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/trazimo-volontere-za-3-sportsko-natjecanje-djece-s-teskocama-u-razvoju-/

Božica Križanić

Voditeljica projekta i voditeljica ureda

Centar za edukaciju i savjetovanje "Sunce"

Albaharijeva 2

10 000 Zagreb

092/1710-140; 01/3837-873

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS