O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija.


Objavljeno: 22. 4. 2015. u 09:44
Iva Černja Rajter

U ponedjeljak 27.4. u 12 h u Multimedijalnoj dvorani Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar održat će se predavanje na engleskome jeziku pod nazivom „World-wide personality psychology“.

Predavači će biti eminentni svjetski znanstvenici, psiholozi ličnosti, članovi Izvršnoga odbora Svjetske asocijacije psihologije ličnosti (WAPP). Predavanje će obuhvatiti razloge osnivanja Svjetske asocijacije psihologije ličnosti i dosege asocijacije, konferencije koje su se do sada održale i predstojeće, zajedničke elemente proučavanja psihologije ličnosti u svijetu, kao i specifičnosti istraživanja u različitim zemljama i na kontinentima.

Budući da se radi o rijetkome i vrijednome događaju, nadamo se da ćete nas obradovati Vašim dolaskom.

BOELE DE RAAD

(RIJKSUNIVERSITEIT  GRONINGEN)

RANDY LARSEN

(WASHINGTON UNIVERSITYIN ST. LOUIS)

DEON MEIRING

(UNIVERSITY OF PRETORIA/UNIBESITHY YA PRETORIA)

CLAUDIO HUTZ

(UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DOSUL)

BORIS MLAČIĆ

(INSTITUT DRUŠTVENIH ZNANOSTI IVO PILAR)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS