Eduroam

Hrvatska je zahvaljujući projektu AAI@EduHr od samoga početka aktivna članica Eduroam zajednice koja se danas širi i izvan Europe. Eduroam je zamišljen kao paneuropski roaming sustav koji na jednostavna način omogućuje npr. nastavniku Hrvatskih studija da se svojim računalom, tijekom boravka na Svečilištu u Amsterdamu spoji na bežičnu mrežu rabeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

Sve informacije o Eduroamu mogu se naći na adresi www.eduroam.org. Sustav se izvan granica Hrvatske rabi na posve isti način kao i kod kuće. Kartu s pristupnim točkama naći ćete putem www.eduroam.org (ili izravno na monitor.eduroam.org/user_map/).

Postavke za iPhone i iPad uređaje
Postavke za Android telefone i tablet uređaje

 

Postavljanje iPhone uređaja za rad sa Eduroam mrežom

Kako biste postavili iPhone uređaj za spajanje na Eduroam mrežu potrebno je sa stranica installer.eduroam.hr preuzeti aplikaciju koja će postaviti uređaj za spajanje na mrežu. Postavke možete preuzeti prateći sljedeće korake.

 

  1. Odabir poveznice za preuzimanje installer datoteke

 

  2. Odabir prethodne poveznice šalje korisnika na AAI@EduHr stranicu za prijavu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  3. Odabir poveznice za preuzimanje iOS konfiguracijske datoteke i preuzimanje same datoteke

 

Postavljanje Android uređaja za rad sa Eduroam mrežom

Kako biste postavili Android uređaj za spajanje na Eduroam mrežu moguće je koristiti istu metodu kao i kod iOS-a sa razlikom što je u slučaju Androida potrebno odabrati poveznicu Android (Google). Kod Androida je moguće postaviti eduroam i na sljedeći, jednostavniji način:

 

  1. Ovisno o proizvođaču telefona i njegovom softveru, potrebno je otići na postavke telefona (Settings) i unutar postavki odabrati bežične mreže (Wi-Fi ili Wireless Networks)

 

  2. Otvara se popis dostupnih bežičnih mreža među kojima se nalazi i Eduroam. Potrebno je ući u postavke mreže "eduroam" ili odabirom mreže ili dužim pritiskom na bežičnu mrežu "eduroam". Ovisno o proizvođaču telefona i softvera prikaz izbornika može biti drugačiji nego na slici

 

  3. Potrebno je podesiti postavke mreže kao na slici ispod.

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic