O djelatniku
Monika Balija, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Lokacija: 716 (zgrada 77)
Konzultacije:

Ponedjeljkom od 13:00 do 14:00 h ili uz prethodnu najavu e-mailom.

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA DEMOGRAFIJU I HRVATSKO ISELJENIŠTVO
Godina diplomiranja:2017.
Godina doktoriranja:2020.
Na odjelu od:2021.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Dr. sc. Monika Balija rođena je 5. studenoga 1993. godine u Koprivnici. Nakon završetka osnovne i srednje škole u rodnom kraju, 2012. godine upisala je Integrirani preddiplomski i diplomski studij povijesti i geografije na Odsjeku za povijest Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Integrirani preddiplomski i diplomski studij završila je 29. rujna 2017. godine, diplomiravši na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s temom Historijsko-demografski razvoj Koprivnice i stekla akademsko zvanje magistre edukacije povijesti i geografije (mag. educ. hist. et geogr.). Iste godine, 2017., na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu upisala je poslijediplomski sveučilišni Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž, gdje je sukladno primarnom području znanstvenoga interesa, demogeografiji, pohađala modul Studiji stanovništva. Vlastiti znanstveni interes u okviru poslijediplomskoga sveučilišnoga doktorskoga studija usmjerila je k migracijama stanovništva, odnosno iseljavanju iz Republike Hrvatske. Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij uspješno je završila 22. prosinca 2020. godine obranom doktorske disertacije pod naslovom Nova hrvatska iseljenička paradigma te stekla akademski stupanj doktorica znanosti iz interdiciplinarnih područja znanosti, znanstvenoga polja geografije. Odlukom Fakultetskoga vijeća Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu od 26. svibnja 2021. godine, izabrana je u suradničko zvanje i na radno mjesto poslijedoktoranda u području društvenih znanosti, polju demografije, na Odsjeku za demografiju i hrvatsko iseljeništvo Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom i nakon poslijediplomskoga studija objavila je nekoliko znanstvenih radova i održala izlaganja na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic