Suvremeni engleski jezik u medijskoj kulturi
Šifra: 38845
ECTS: 4.0
Nositelji: v. pred. Adrian Jadranko Beljo
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Usvajanje sociolingvističkih kompetencija. Razvijanje strategija uspješne govorne komunikacije. Razvijanje sposobnosti izražavanja kroz diskusiju u složenijim jezičnim situacijama. Izražavanje osobnog mišljenja o određenom problemu ili temi.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Bell, A. Garret, P.; Approaches to Media Discourse, (odabrana poglavlja, 345 str.); Blackwell Publishers Ltd (1998), , , .
  2. , Jednojezični rječnik prema izboru;, , , .
  3. , Autentični materijali i tekstovi: novinski članci i časopisi;, , , .
  4. , Gramatički priručnik prema izboru;, , , .
  5. , , , , .
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Pisanje na engleskom jeziku
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic