Engleski jezik u novinarstvu
Šifra: 38002
ECTS: 4.0
Nositelji: v. pred. Adrian Jadranko Beljo
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Seminar 60
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Usvajanje tehnika i strategija čitanja s razumijevanjem u novinarstvu. Osposobljavanje studenata za kompetentno praćenje stručne literature. Usvajanje novih strategija za samostalno učenje.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Mascull, B.; Collins Cobuild Key Words in the Media (odabrana poglavlja, cca. 200 str.); Harper Collins Publishers (1995), , , .
  2. , Priručnici: Jednojezični rječnik prema izboru;, , , .
  3. , Autentični materijali i tekstovi: članci iz novina i časopisa;, , , .
  4. , Gramatički priručnik prema izboru;, , , .
  5. , , , , .
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic