Introduction to Sociolinguistics
Šifra: 133474
ECTS: 5.0
Nositelji: v. pred. dr. sc. Lucia Miškulin Saletović
Izvođači: v. pred. dr. sc. Lucia Miškulin Saletović - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 20
Seminar 10
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Predmet je zamišljen kao uvod u široko područje sociolingvistike, odnosno u proučavanje i propitivanje čimbenika koji utječu na naše lingvističke (jezične) odluke. Predmet pokriva ključna područja kompleksne interakcije između jezika i društva, što uključuje registre, tekstne vrste, funkcionalne stilove, dvojezičnost, višejezičnost, odnos jezika i identiteta, jezično planiranje, interkulturalnu komunikaciju itd. Velika se pažnja posvećuje načinima na koji se pisani i govorni jezik mogu tumačiti ovisno o kontekstu i očekivanjima sudionika u komunikacijskome procesu.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Bowe, Heather + Martin, Kylie; Communication Across Cultures; Cambridge University Press, Cambridge (2007), , , .
  2. , Coulmas, Florian; Sociolinguistics: The Study of Speaker s Choice; Cambridge University Press, Cambridge (2008), , , .
  3. , , , , .
  4. , , , , .
  5. , , , , .
1. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

2. semestar
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija

3. semestar Ne predaje se
KOM-dipl (4397): Izborni kolegiji - Redovni studij - Komunikologija
Termini konzultacija:
  • v. pred. dr. sc. Lucia Miškulin Saletović:


     Petak 12:40 do 13:40, ili prema dogovoru uz prethodnu najavu e-poštom 

    Lokacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic