O djelatniku
Tamara Bodor, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:Asistentica
Lokacija: 710 (zgrada 77)
Konzultacije:

Četvrtkom od 11 do 12 ili prema dogovoru.

E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA DEMOGRAFIJU I HRVATSKO ISELJENIŠTVO
Godina diplomiranja:2013.
Na odjelu od:2020.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Tamara Bodor rođena je 14. prosinca 1987. u Malom Lošinju gdje je odrasla i završila osnovno i srednje obrazovanje. Nakon završene opće gimnazije, 2006. upisala je dvopredmetni studij kroatologije i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Na diplomskom studiju kroatologije diplomirala je 2013. s temom Čakavska baština otoka Lošinja: Govor Veloga Lošinja i stekla zvanje magistre kroatologije, a 2014. i magistre komunikologije. Na poslijediplomskom doktorskom studiju kroatologije bavi se temama iz hrvatske dijaspore. Primarni znanstveni interes joj je pisana kultura hrvatskoga iseljeništva.

Osnivačica je i dugogodišnja djelatnica udruge Svjetski savez mladih Hrvatska, podružnice međunarodne organizacije World Youth Alliance. 

Odlukom Fakultetskog vijeća Fakulteta hrvatskih studija 18. prosinca 2019. godine odabrana je u suradničko zvanje na radno mjesto asistenta na Odsjeku za demografiju i hrvatsko iseljeništvo gdje izvodi kolegije o književnosti i kulturi hrvatskoga iseljeništva.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Profesionalni interesi i članstva

Kulturni centar "Sveti Martin - Hrvatska" - europska mreža za promicanje kulturne baštine Svetog Martina - članica

Katedra čakavskoga sabora Cres-Lošinj - članica

Svjetski savez mladih Hrvatska - osnivačica i članica

Izabrani projekti

Znanstveni i nakladnički projekt "Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća", Fakultet hrvatskih studija, Glas Koncila, Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" - članica Organizacijskoga odbora

Znanstveni projekt "Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori", Fakultet hrvatskih studija -suradnica

Istraživački projekt "Mladi povratni migranti: iskustva i motivacija", Institut Ivo Pilar - suradnica

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic