Objavljeno: 27. 10. 2023. u 10:10
Monika Balija
„MREŽA 2050 – DEMOGRAFIJA, OD IZAZOVA...

U okviru projekta „Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, koji je trajao od listopada 2020. do listopada 2023. godine, pod projektnim elementom 3 (Provedba znanstvenih istraživanja u području utvrđene potrebne društvene promjene) provedena su istraživanja iz tri područja: iseljavanje mladih iz Hrvatske, demografski potencijal hrvatskoga iseljeništva te migracije i nacionalna sigurnost.

Završetkom projekta tiskana je studija s rezultatima znanstvenih istraživanja .

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic