Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 26. 4. 2016. u 11:39
Jasminka Despot Lučanin

Poziv na prvu konferenciju OBRAD (obrazovanje i rad) koju organiziraju Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca i Veleučilište VERN' s Izraelom kao zemljom partnerom. Konferencija će se održati 2. i 3. lipnja 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Pozivamo vas na prvu konferenciju OBRAD (obrazovanje i rad) koju organiziraju Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska udruga poslodavaca i Veleučilište VERN' s Izraelom kao zemljom partnerom. Konferencija će se održati 2. i 3. lipnja 2016. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Cilj konferencije je uspostaviti konstruktivniji dijalog između obrazovnog sustava i gospodarstva, kako bi se obrazovna produkcija što bolje uskladila s potrebama tržišta rada, te kako bi se posljedično povećala zapošljivost mladih u RH. Stručnjaci koji objedinjuju gospodarska, akademska i poduzetnička iskustva, među kojima je i dobitnica Nobelove nagrade, predstavit će niz primjera dobrih praksi kojima se uspostavlja suradnja između visokoobrazovnih institucija i poslovnog sektora, kroz projekte koji povećavaju (samo)zapošljivost i razvijaju nove poduzetničke inicijative.

Kotizacije za ovogodišnju konferenciju u potpunosti su subvencionirane, pozivamo sve zainteresirane da se prijave KLIKOM OVDJE.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski tim konferencije

Trg bana Josipa Jelačića 3, HR - 10000 ZAGREB

T. 01.4825.927 E. program@obrad.hr

W. www.obrad.hr

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic