Znanost

Zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organizira ili suorganizira Fakultet, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Fakultet hrvatskih studija izdaje interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Fakulteta hrvatskih studija, možete se obratiti 


Objavljeno: 26. 1. 2016. u 11:20
Jasminka Despot Lučanin

OBZOR 2020 i EC DOGAĐANJA

•             Objavljen je novi prijavni obrazac za umrežavanje s partnerima za prijavu na natječaje radnog programa 16. Science with and for society 2016-17. s rokom prijave 30. kolovoza 2016.

•             Informacije o potpori dostupnoj međunarodnim partnerima EU za sudjelovanje u Obzoru 2020. nalaze se na sljedećim poveznicama prema zemljama: Australia, Canada, Japan, Mexico, Republic of Korea, Russia, Hong Kong, Taiwan.

•             Okrugli stol "DARIAH u Hrvatskoj – Hrvatska u DARIAH-u" održat će se u organizaciji  Instituta za etnologiju i folkloristiku 28. siječnja 2016. godine u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10, Zagreb.

OBZOR 2020 i EC DOGAĐANJA

•             Objavljen je novi prijavni obrazac za umrežavanje s partnerima za prijavu na natječaje radnog programa 16. Science with and for society 2016-17. Ako ste zainteresirani za prijavu na neki od navedenih natječaja potrebno je popuniti obrazac i povratno ga poslati na adresu u potpisu.

•             Konferencija umrežavanja za koordinatore i partnere zainteresirane za prijavu projektnih prijedloga na natječaje radnog programa 16. Science with and for society 2016-17 s rokom prijave 30. kolovoza 2016. održat će se 3. ožujka 2016. u Bruxellesu u organizaciji Europske komisije i mreže nacionalnih kontakt osoba SiS.net2. Informacije o registraciji i događanju moguće je pronaći putem poveznice: https://www.b2match.eu/horizon-swafs2016

•             Ako imate pitanja o nekoj od tema radnog programa 16. Science with and for society 2016-17, molim vas da ih pošaljete na adresu u potpisu, do kraja siječnja 2016. kako bismo ih mogli uputiti Europskoj komisiji na info danu.

•             Informacije o potpori dostupnoj međunarodnim partnerima EU za sudjelovanje u Obzoru 2020. nalaze se na sljedećim poveznicama prema zemljama: Australia, Canada, Japan, Mexico, Republic of Korea, Russia, Hong Kong, Taiwan.

•             Okrugli stol "DARIAH u Hrvatskoj – Hrvatska u DARIAH-u" održat će se u organizaciji  Instituta za etnologiju i folkloristiku 28. siječnja 2016. godine u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10, Zagreb, s početkom u 10h. Na okruglom stolu s izlaganjima i raspravama o temi razvoja digitalne istraživačke  infrastrukture za humanistiku i umjetnost sudjelovat će: Conny Kristel i Jakob Epler (DARIAH-EU), Karolj Skala, Davor Davidović i Eva Cetinić (Institut Ruđer Bošković), Ivan Marić i Draženko Celjak (Srce), Martina Kovač (Ministarstvo kulture), Tvrtko Zebec i Koraljka Kuzman Šlogar (Institut za etnologiju i folkloristiku). Program možete preuzeti na mrežnoj stranici www.mobilnost.hr

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije /

marina.prazetina@mobilnost.hr

www.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic