Objavljeno: 1. 6. 2023. u 09:00
Uređeno: 2. 6. 2023. u 09:10
Josip Papak

Danas 1. lipnja 2023. godine počinju uplate za pristupanje Testu apstraktnoga mišljenja, koje će trajati zaključno do utorka 20. lipnja. Napominjemo da pristupnici koji prijavljuju više studija plaćaju samo jedan test, u iznosu od 50,00 eura.

Prijave za studije (preddiplomski sveučilišni studij Komunikologija – jednopredmetni, preddiplomski sveučilišni studij Psihologija i preddiplomski sveučilišni studij Sociologija – jednopredmetni) provode se putem aplikacije Postani student (NISpVU), zaključno s ponedjeljkom 19. lipnja 2023. Nakon toga roka, prijave na studij nisu više moguće, a prijavljeni kandidati mogu dovršiti uplatu za pristupanje TAM-u do 20. lipnja 2023.

Objava rezultata TAM-a koji će se održati 30. lipnja planirana je u utorak 4. srpnja, a mogući prigovori pristupnika TAM-u primaju se u srijedu 5. i u četvrtak 6. srpnja 2023. godine putem e-adrese: razredbeni_postupak@hrstud.hr i osobno, uz prethodnu najavu.

Rok za dostavu zamolbi za prilagodbu uvjeta provođenja Testa apstraktnoga mišljenja (TAM)

Molimo pristupnike koji trebaju pristupiti TAM-u, a koji traže prilagodbu uvjeta za provođenje TAM-a zbog mogućih teškoća uzrokovanim različitim oblicima invaliditeta, da do srijede 14. lipnja 2023. pošalju zamolbu s preslikom prateće dokumentacije na e-adresumhorvat@hrstud.hr.  

Dodatne upite o TAM-u, studijskim programima i uvjetima upisa možete poslati na e-adresu: razredbeni_postupak@hrstud.hr.

U nastavku slijedi primjer naloga za plaćanje, pri čemu apeliramo na pristupnike da posebnu pozornost obrate na upisivanje točnog OIB-a na uplatnicu i da čitko unesu svoje puno ime, prezime i točnu adresu, budući da temeljem toga Povjerenstvo za provedbu TAM-a odobrava pristup testu.

Popis obavijesti
Test apstraktnoga mišljenja (TAM)

OBAVIJEST PRISTUPNICIMA RAZREDBENOGA POSTUPKA ZA JEDNOPREDMETNI SVEUČILIŠNI PRIJEDIPLOMSKI STUDIJ KOMUNIKOLOGIJE, PSIHOLOGIJE I SOCIOLOGIJE

 

Obavijest pristupnicima Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) u vezi s aplikacijom Postani student

Obavještavamo pristupnike Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) da će, uz objavu na našim mrežnim stranicama, sve potrebne informacije o provedbi TAM-a, uključujući i one u vezi s mogućim pomicanjem termina Državne mature, epidemijskim, ili sličnim slučajevima više sile, biti poslane na adresu e-pošte koju ste naveli u sustavu Postani student, kao adresu za primanje obavijesti.

Kako bi pristupnici pravovremeno dobivali obavijesti o TAM-u, molimo ih da provjere koju su adresu e-pošte naveli za obavještavanje u sustavu Postani student jer pretpostavljamo da istu redovito koriste.

 

DODATNA PROVJERA - TEST APSTRAKTNOGA MIŠLJENJA

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) održat će se u petak 30. lipnja 2023. na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d te u prostorima susjednih fakulteta i ustanova na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 15 sati.*

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) dužni su polagati pristupnici razredbenom postupku Fakulteta hrvatskih studija koji su prijavili sveučilišni prijediplomski studij Komunikologija – jednopredmetni, sveučilišni prijediplomski studij Psihologija i sveučilišni prijediplomski studij Sociologija – jednopredmetni.

Prijave za navedena tri studija provode se putem aplikacije Postani student (NISpVU), zaključno s ponedjeljkom 19. lipnja 2023. (nakon tog roka prijave više nisu moguće).

Za pristupanje Testu apstraktnoga mišljenja (TAM) potrebno je uplatiti 50,00 eura, i to u terminu od 1. do 20. lipnja 2023. Presliku potvrde o uplati TAM-a nije potrebno dostavljati, a pristupnici koji u navedenom razdoblju ne izvrše uplatu neće moći pristupiti TAM-u. Objava rezultata TAM-a planirana je u utorak 4. srpnja 2023. (moguće su korekcije termina objave unutar jednoga dana). Mogući prigovori pristupnika TAM-u primaju se u srijedu 5. srpnja i u četvrtak 6. srpnja 2023. putem e-adrese: razredbeni_postupak@hrstud.hr i osobno, uz prethodnu najavu.

U nastavku slijedi primjer naloga za plaćanje, pri čemu apeliramo na pristupnike da posebnu pozornost obrate na upisivanje točnog OIB-a na uplatnicu i da čitko unesu svoje puno ime, prezime i točnu adresu, budući da temeljem toga Povjerenstvo za provedbu TAM-a odobrava pristup testu.

Rok za dostavu zamolbi za prilagodbu uvjeta provođenja Testa apstraktnoga mišljenja (TAM)

Molimo pristupnike koji trebaju pristupiti TAM-u, a koji traže prilagodbu uvjeta za provođenje TAM-a zbog mogućih teškoća uzrokovanim različitim oblicima invaliditeta, da do srijede 14. lipnja 2023. pošalju zamolbu s preslikom prateće dokumentacije na e-adresu: mhorvat@hrstud.hr 

Dodatne upite o TAM-u, studijskim programima i uvjetima upisa možete poslati na e-mail: razredbeni_postupak@hrstud.hr.

*Napominjemo da zadržavamo pravo izmjene termina održavanja TAM-a (isključivo zbog mogućega izvanrednoga pomicanja termina Državne mature, epidemijskih, ili sličnih slučajeva više sile). Obavijesti o eventualnim promjenama, obavijesti o tehničkim pojedinostima provedbe TAM-a te raspored pristupnika po dvoranama za testiranje bit će dostupni na mrežnim stranicama Fakulteta hrvatskih studija: https://www.hrstud.unizg.hr/test_apstraktnoga_misljenja.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS