Objavljeno: 9. 10. 2018. u 11:16
Sara Paraga

Program Europske Unije Kreativna Europa sedmogodišnji je program (2014. - 2020.) koji podupire očuvanje i promicanje europske kulturne i jezične raznolikosti, europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju.

U okviru programa financiraju se aktivnosti sljedećih korisnika: umjetnici, kulturni profesionalci i organizacije u izvedbenim i ostalim umjetnostima, oglašavanju, filmu, glazbi, interdisciplinarnim umjetnostima, baštini i industriji video igara.

Financiraju se aktivnosti u tri područja: 

  • Međusektorsko područje usmjereno na kulturni i kreativni sektor 

  • Kulturno područje usmjereno na kulturni i kreativni sektor 

  • MEDIA područje usmjereno na audiovizualni sektor                                                                            

 

Više informacija o programu pogledajte na službenoj stranici Kreativna Europa.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS